Patarimai

Dovana sau – spindinti šypsena

Renkant dovanas ir sveikinant įvairiomis progomis savo artimuosius, reikia nepamiršti ir savęs. Kartais, dovanos ieškoti toli nereikia ir pinigų leisti ypatingai nereikia. Užtenka trupučio dėmesio sau ir teigiamų įpročių formavimo. Šiandien pakalbėsime apie didžiausią dovaną sau ir aplinkiniams – spindinčią šypseną ir kaip jos pasiekti.

Startas – elementari burnos higiena

Viskas prasideda nuo teisingų įpročių formavimo ir dantų priežiūros.
Burnos higiena susideda iš kelių dalių ir tam reikia dantų šepetėlio, dantų pastos, tarpdančio siūlo ir dantų skalavimo skysčio. Tarpdančių siūlas turi tapti geriausiu draugu. Juo po kiekvieno valgio reikia pašalinti maisto likučius iš tarpdančių. Su dantų šepetėliu to padaryti ne visada pavyks, todėl dantų siūlas yra privalomas kiekvienam žmogui. Tačiau ir dantų šepetėlis turi savo vaidmenį – juo dantis reikia valyti du kartus per dieną, maždaug pusvalandį po valgio. Iš karto po valgio dantų valytis nerekomenduojama, kadangi maiste esančios rūgštys suminkština dantų emalį ir tuomet šis labiau pažeidžiamas, o dantų šepetėlis yra aštrus ir gali pažeisti emalį. Kadangi du kartus per dieną valotės dantų šepetėliu, o valgote tris –  reiškia vieną kartą po valgio reikia skalauti dantų skalavimo skysčiu. Skystis dezinfekuoja visą burnos ertmę, todėl yra geras pasirinkimas kartą per dieną. Dažniau skalauti nereikėtų, kadangi skystis gali išsausinti burną.

Reguliarus apsilankymas pas odontologą

Odontologai yra vieni iš gydytojų, kurių prisibijoma. Tačiau sugebėjimas atsikratyti ar užgniaužti baimę gali būti vertas spindinčios šypsenos. Pas odontologą rekomenduojama apsilankyti bent kartą per metus, o suskaudus dančiui ar pastebėjus atsirandančią skylutę – reikėtų apsilankyti iš karto. Reguliarus apsilankymas pas odontologą padeda išvengti didesnių problemų. Be odontologo, reikėtų apsilankyti ir pas higienistą, kuris nuvalo nuo dantų apnašas, taigi dantys atrodo švaresni, baltesni ir sveikesni.

Burnos higiena nėra sudėtinga, kai tai tampa kasdieniniu įpročiu, tačiau pasiryžimas prisižiūrėti garantuoja gražią ir spindinčią šypseną, kuri džiugins ne tik žvelgiant į veidrodį, tačiau ir smagiai nuteiks aplinkinius žmones.