Patarimai

Sostinėje iškils pirmieji daugiabučiai su žaliuojančiomis terasomis ant stogo

Nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros bendrovė „MG Valda“ skelbia, kad 2017-ųjų antrąjį ketvirtį iškils pirmieji daugiabučiai Lietuvoje, ant kurių stogų bus įrengtos žaliuojančios terasos. Projekto investicijos sieks 14 mln. eurų.

Pasak „MG Valdos” pardavimų skyriaus vadovo Manto Umbraso, tai – pirmieji gyvenamieji namai Lietuvoje, ant kurių stogų bus įrengtos poilsio erdvės, skirtos gyventojams. Anot jo, Pietų Europos ar Skandinavijos šalyse jau kuris laikas vyrauja tradicija ant gyvenamųjų pastatų stogų įrengti poilsio erdves.

Projektas yra trečiasis ir paskutinysis „Lighthouse“ protingų namų gyvenvietės etapas. Gyvenvietę papildys nauji daugiabučiai su 265 butais.

„Pastebime tendenciją ir Lietuvoje, kad gyventojams atsiranda poreikis išnaudoti unikalias erdves, kurios leidžia mėgautis išskirtiniu komfortu. Poilsio erdvės ant stogo suteikia unikalią galimybę ne tik kartu praleisti laisvalaikį, pailsėti, bet ir gėrėtis Vilniaus panorama. Lietuvoje tokia praktika dar nėra įprasta, tačiau matydami kaip kaimynai puikiai išnaudoja kiemo erdves, nusprendėme gyventojams sukurti papildomų galimybių mėgautis savo namų aplinka“, – teigia M. Umbrasas.

Terasas planuojama padalinti į tris skirtingas zonas. Gyventojai galės mėgautis grilio patiekalais ir auginti prieskoninius augalus valgomosiose zonose, bendravimui skirtos žaliosios zonos, o atsikvėpti po dienos darbų bus galima poilsio zonose.

Projekto architektas Remigijus Bimba siekė suderinti estetinius ir praktinius architektūros elementus. „Kiekvienas projektas yra savitas savo architektūrine linija. Reikia labai gerai įvertinti aplinką, kurioje kažką ruošiamasi statyti, norint visapusiškos integracijos ne tik su jau suformuota aplinka, bet ir esančia aplinkine infrastruktūra. „LightHouse III“ namai pasižymės estetiniu lengvumu ir visais žmogaus gyvenimo komfortui reikalingais sprendiniais“, – teigia architektų bendrovės „AKG“ vadovas.

Be plėtojamo „LightHouse“ trečiojo etapo „MG Valda“ siūlo įsigyti butus jau pastatytuose „Pušų terasų“ namuose bei „Užupio krantinių“ projekte.

Grindinės ir Terasinės Lentos