Patarimai

Rankinių etiketas: kuo puoštis kasdien ir įvairiomis progomis?

Rankinė, krepšys, maža rankinė ar delninė – populiarūs moteriški aksesuarai. Tačiau ar kada pagalvojote, kad egzistuoja ir rankinių etiketas? Taigi ką – rankinę, mažą rankinuką ar delninę – geriau rinktis vykstant į darbą, pasivaikščioti, į vakarėlį, gimtadienį, teatrą ar klubą?

Darbas, mokykla ir universitetas. Tikėtina, kad pasirodžiusios su mini rankine darbe ar paskaitose, atrodysite keistai, be to, būtinus daiktus gali tekti neštis papildomame maišelyje, taigi kam tas vargas?

Gimtadienis ar vakarėlis. Keliaudamos į vakarėlį, esate laisvos rinktis, kokią rankinę pasiimti drauge. Tiesą sakant, galima eiti net su savo pamėgsta kasdiene rankine, ignoruojant delninukes ir kitas „mažyles“.

Teatras. Teatruose galioja tam tikras aprangos kodas, todėl čia tiks nedidelė puošni delninukė ar maža rankinė. Jei neturite, pasidairykite tokios rankinės internetu – nedidelę ir neįmantrią tikrai įsigysite už 10-15 eurų.

Klubas. Klubui tiks blizgi rankinė, ir būtinai – su rankena, antraip kaipgi šoksite laikydama delninukę? Bus nepatogu.

Kasdien. Pintas krepšys tiks einant į paplūdimį ar apsipirkti, bet kokiu būdu jo nederinkite prie darbinės ofiso aprangos. Taip pat pintos rankinės labai tiks prie medvilninių, lininių, trikotažinių drabužių.

Keli praktiški patarimai rankinių gerbėjoms:

  • Pavydite gražuolėms, kurios giriasi turinčios po 100 rankinukų ar batelių? Turbūt turėti tiek „gėrio“ – ne visai praktiška, tad įsigykite vieną ar kelias rankines, kurios tiks prie visų turimų drabužių ir bus skirtos kasdienai ar progoms. Universaliausios – baltos, juodos, rudos, smėlio ar pilkšvos metalinės spalvos rankinės.
  • Rankinė turi maždaug derėti prie kūno proporcijų, ir kai dairysitės rankinės internetu, turėkite tai omenyje. Kalbant apie kasdienines rankines, žemo ūgio, labai lieknoms merginoms ir moterims nelabai tiks dideli krepšiai. Tuo tarpu apkūni moteris prastokai atrodys pasiėmusi kasdienai mažą rankinuką ar delninę. Progomis verčiau rinktis taip pat didesnes delnines.
  • Jei drabužius perkate vienspalvius, klasikinių juodų, pilkų, smėlinių tonų, tuomet rankinę ir batelius rinkitės ryškius, pavyzdžiui, raudonus, geltonus, turkio spalvos ar oranžinius.