Patarimai

Geriausia dovana moksliukams – stalo žaidimai

Jūsų draugas nepyksta, kai pavadinate jį moksliuku? Reiškia jis toks ir yra! Reikia gerbti jo intelektą ir gyvenimo būdą, todėl atėjus svarbiai šventei visada sunku išsirinkti, ką jam padovanoti. Eilinė knyga? Nuobodu! Ji greičiausiai bus perskaityta per dieną ir atguls lentynoje ilgam… Reikia padovanoti kažką tokio, kuo jis galėtų džiaugtis ilgai ir nuolatos lavinti savo intelektualius sugebėjimus. Stalo žaidimai – ideali dovana moksliukui, nes:

  • Reikalauja nuolatinio mąstymo;
  • Rimta priežastis suorganizuoti vakarėlį su draugais ir taip atsiplėšti nuo mokslų;
  • Netiesiogiai atgraso nuo alkoholio ir kitų ydų, kurias moksliukai dažnai turi.

Klausimas – kokius stalo žaidimus rinktis?

Jei jūsų draugas mėgsta dviejų žmonių kompaniją, padovanokite jam šachmatus. Jis greičiausiai moka jais žaisti labai neblogai, tad teks keletą vakarų prie šachmatų lentos pasėdėti. Galbūt net ištisai pralaimėti. Nebūtinai tai turi būti varžybų tipo vakarėlis. Gali būti ir vienas prieš 5 arba tiesiog treniruotė, kurios metu „didmeistris“ duotų naudingų patarimų, pamokytų naujų ėjimų. Tai tikrai leistų pasijausti jam svarbiu ir vakarėlis būtų pakankamai įdomus.

Alias? Abejotina, ar moksliukams jis patiks. Čia nėra strategijų ir nereikalaujama didelio intelekto, todėl geriau šį žaidimą palikti vaikams… Moksliukams tokie stalo žaidimai gali būti nepriimtini, nors pasitaiko ir išimčių.

Kryžiukai-nuliukai – neišsenkantis žaidimas. Tiesa, jis gali būti kiek nuobodokas, nes moksliukai gerai žino visus galimus ėjimus, tad greitai gali atsibosti.

Monopolis ir anti-monopolis. Šie stalo žaidimai – labai intelektualūs ir žaidžiami ilgai. Tai tikrai geras pasirinkimas ir nebūtinai moksliukai čia laimi. Juk sėkmę lemia kauliukai ir padaryti protingi sprendimai žaidimo pradžioje, derybiniai sugebėjimai ir, aišku protas. Ekonomistu būti čia nereikia, tačiau skaičiuoti pinigus reikės daug.

RPG žaidimai patiks ne visiems. Reikia turėti daug fantazijos, kad būtų galima apsimesti drakonu, elfų generolu arba tolimos karalystės valdovu. Bet moksliukams paprastai RPG (Role playing game – žaidimas rolėmis) žaidimai patinka. Tik nereikia labai sudėtingų, jei nesate dideli RPG fanai.

Kortos – taip pat stalo žaidimas, todėl jos labai tinka moksliukams. Tai gali būti pokerio rinkinys arba tiesiog įdomių kortų kaladės. Aišku, žaisti jomis azartinius žaidimus su moksliuku gali būti rizikinga, todėl rekomenduojama rinktis paprastesnius. Venkite „akies“, nes kažkas labai gerai moka skaičiuoti kortas…

Yra vienas stalo žaidimas, kurį paprastai tėvai dovanoja vaikams. Tai stalo bingo. Taip, per filmus rodo, kad tai senučių žaidimas, tačiau tai bingo mitas. Galima sukti ratą ir braukyti langelius su skaičiais ir namuose, vakarėlio metu. Aišku, prieš tai reiktų visiems paaiškinti taisykles. Už nereikalingą šūksnį „Bingo“ – po vakarėlio plaunami indai ir valomas kambarys… Juk neišmesi draugų už nekantrumą ir norą kuo greičiau laimėti.

Paprasti kauliukų stalo žaidimai, kur reikia mesti kauliuką ir peržengti per tam tikrus laukelius yra labai tinkama dovana moksliukams. Nesvarbu, ar jiems tik 8 ar 12 ar visi 30. Vidinis vaikas ir aistringas žaidėjas niekur nedingo – jį tik reikia prižadinti padovanojus tinkamą dovaną. Nustebinkite savo draugą!