Naujienos

Autobusiukų nuoma Vilniuje – jūsų patogiai kelionei

Renkatės tarp kemperio ir autobusiuko? Norėtumėte vieną jų išsinuomoti jūsų laukiančiai tolimesnei kelionei? Tačiau jums dar niekuomet nebuvo tekę patiems vairuoti tokių didelių gabaritų transporto priemonės kaip kemperis, todėl jūs linkstate prie autobusiuko? Tuomet jums reikėtų pasidairyti po šiuolaikinėje rinkoje siūlomus mikroautobusų modelius, kadangi pastarųjų asortimentas yra didžiulis.

Autobusiukų nuoma Vilniuje jau seniai sulaukia didžiulio vartotojų dėmesio, todėl transporto priemonių nuomos paslaugų bendrovės kasmet savo klientams gali pasiūlyti vis daugiau naujų mikroautobusų modelių. Didžiulė pasiūla sukuria palankesnes sąlygas vartotojams, kurie ieško geriausiai jų individualius poreikius atitinkančio autobusiuko modelio.

Į ką verta atkreipti dėmesį renkantis autobusiuką

Tiek transporto priemonių nuomos bendrovių, tiek ir nuomojamų autobusiukų modelių šiandieninėje rinkoje yra gausu. Todėl pirmą kartą dėl tokių paslaugų norintiems kreiptis vartotojams neretai iškyla daug ir įvairių klausimų.

Autobusiuko funkcionalumas ir patogumas

Jei leidžiatės į ilgesnę kelionę, turite daug dėmesio skirti autobusiuko funkcionalumui ir patogumui. Jei orientuositės tik į pačią žemiausią kainą, tokiu būdu vildamiesi daugiau sutaupyti, vargiai ar savo kelionės metu galėsite mėgautis komfortu ir erdvumu.

Ištisos valandos praleistos keliaujant ant ratų gali prailgti, o jei transporto priemonėje stigs komforto, kelionė gali tapti tikrų tikriausia kančia. Todėl norint to išvengti, turėtumėte pasistengti išsirinkti labai erdvų, komfortišką ir funkcionalų autobusiuką, kuris jums galės pasiūlyti visą tai, ko jūs tikitės.

Autobusiuko draudimas

Kiekvienas autobusiukas, kurį nuomoja šių paslaugų teikėjai, privalo būti apdraustas. Turite rinktis iš tų paslaugų teikėjų, kurie gali pasiūlyti pilną draudimą – tiek privalomąjį civilinį, tiek ir KASKO. Jei autobusiukas bus apdraustas KASKO draudimu, tuomet įprastai jam turėtų būti taikoma ir „Pagalbos kelyje“ paslauga, galiojanti visoje Europos Sąjungoje.

Papildomai mokėti už minėtus draudimus jums nereikės. Tačiau baziniai draudimai nuo kai kurių žalų neapsaugo, o tai reiškia, kad jei savo numatomos kelionės metu jūs norite jaustis visiškai saugūs, turėtumėte pagalvoti ir apie papildomo draudimo įsigijimą. Papildomo draudimo įsigijimas padeda išvengti užstato reikalavimo.

Piniginis užstatas nuomojantis autobusiuką

Jau supratote, kad neįsigijus papildomo draudimo jums teks sumokėti ir piniginį užstatą. Tačiau pastarasis jums bus sugrąžintas tuomet, kai jūs nuomos termino pabaigoje šių paslaugų teikėjams sugrąžinsite techniškai tvarkingą ir nepažeistą autobusiuką. Todėl praktiškai savo pinigų jūs neprarasite – tiesiog būsite juos „įšaldę“ savo visos kelionės metu.

Tuo tarpu, jei svarstote, koks galėtų būti reikalaujamo užstato dydis, iš anksto susisiekite su pasirinkta bendrove, kuri jums pateiks atsakymą. Tačiau dažnai užstatas būna lygus KASKO frančizės dydžiui, o tai reiškia, kad jam įtakos turi autobusiuko modelis, markė, jo gamybos metai ir kiti individualūs veiksniai, susiję su konkrečia transporto priemone.